Trädgårdsväxter

Säsongsväxter

Alla säsonger

När vår och sommar nalkas fylls våra växthus med vår- , sommarblommor och ätbara annueller (ettåriga växter) som till exempel tomat, gurka, squash, physalis, sallad och kål.

På höstkanten kan man njuta av prydnadskål, ljung, skimmia, cyklamen och andra växter som tillför en härlig höstkänsla, och när julen står för dörren är det dags för julrosor, hyacinter, ädelcypress och alla krukväxter som hör julen till.

Färgprakt i kruka och på balkong

Våren inleds med köldtåliga penséer och lökväxter och när våren och värmen kommit är det dags sommarblommor i alla tänkbara färger och former. Hos oss finner du även ett stort sortiment av utomhuskrukor och trädgårdsprydnader. Kom in och låt dig inspireras i vårat härliga blomsterhav och gör dina egna vackra blomsterkombinationer för en trivsam och inbjudande entré, balkong eller uteplats.

Odla egna smakrika kryddor och grönsaker

Vår grönsaks- och kryddsäsong inleds med att vi får in plantor av bland annat chili, paprika och kryddor och när värmen börjar komma är det dags för till exempel tomat, gurka, physalis och melon. Sedan kommer våra populära grönsaksboxar med småplantor av bland annat kryddor, kål, sallat, majs och purjolök.

Här finns något för alla, visste du att det finns lågväxande och mycket rikgivande tomatplantor som passar att odla i kruka på exempelvis balkong? Vi har många olika sorter att välja på och vi hoppas att du kan hitta dina framtida smak-favoriter hos oss.

Ettåriga växter ska hinna med mycket under en säsong och behöver ofta mycket energi. För riktigt ståtlig blomning eller rik grönsaksskörd ska de gödslas och vattnas regelbundet. Vi rekommenderar att man vid plantering av sommarblommor i krukor, satsar på en riktigt bra och näringsrik jord, som exempelvis yrkesodlarjord . Näringen i den räcker i ungefär 4-6 veckor, därefter behöver man tillföra näring, vi rekommenderar att gödselvattna.

Vid odling av grönsaker i pallkrage eller kruka är yrkesodlarjorden, tomatjord eller grönsaksjord (KRAV) att rekommendera. I grönsaksland kan den befintliga jorden gödslas och få en bättre struktur genom komposterad kogödsel, egen grönkompost eller bokashi.

Stor del av våra säsongsväxter är svenskodlade och en del märkta med Svenskt sigill.