Trädgårdsväxter

Träd & Prydnadsbuskar

Träd och buskar används för att avgränsa och rama in, skapa tak och skuggplatser. De bidrar med både vacker blomning, bark och lövverkets härliga färg och form. Vi har prydnadsträd och buskar till alla trädgårdar- oavsett om du bor vid det salta havet , i stan eller i en skogsglänta. Hos oss på Nisses Växter har vi lång erfarenhet av vedartade växter och guidar dig gärna i ditt val av växter.

Buskar som gränsar av och ramar in

Genom ett noggrant val av buskar kan du i trädgården skapa olika rum, där varje rum har olika uttryck och syften. Buskar kan planteras antingen som solitärer, i rabatt tillsammans med andra buskar och perenner, eller som häck.

En trädgård utan träd är bara en gård…

Träd finns för alla storlekar på trädgård och hos oss hittar du troligtvis Västsveriges största trädsortiment.

Var noga med att från början välja ett träd som blir lagom stort utifrån dina önskemål och platsens förutsättningar, då undviker du framtida jobb med att beskära trädet för att det blir för stort och trädet får behålla sin naturliga vackra form. Undantaget är vissa dvärgträd (uppstammade buskar), som i vissa fall bör beskäras ganska hårt för att bibehålla kronans form, och för alla träd är det viktigt med en korrekt uppbyggnads-och underhållsbeskärning.

För ett lyckat resultat

Plantera och vårda rätt

För att de växter du valt ska trivas är det viktigt att plantera sköta om dem på rätt sätt.